Neden Zincir
Neden Zincir
“Neden Mat Pİ çünkü biz en iyisiyiz”
Neden Zincir Eğitim ?
Şehrin gürültüsünden uzak, nezih bir ortamda, uzman ve deneyimli branş öğretmenlerinin verdikleri sınırsız teke tek destek derslerinin dışında; mükemmel kalitedeki öğretmen kadrosu ile Mat Pİ Kolejin’ de öğrencilerin başarısızlık olasılığı yoktur.
Neden sıkı bir çalışma disiplini ?
Eğitimde ve öğretimde öğrencilerin başarılı olabilmesi; düzenli olarak derslere katılmaları, konu tekrarı yapmaları, bol miktarda soru çözmeleri ve YAŞAMLARINI DÜZENE SOKMALARI, kısacası ÇALIŞMA DİSİPLİNİ kazanmaları ile mümkündür. Bu nedenle Mat Pİ KOLEJİ `n de öğrencilerin derse katılımları ,konu tekrarı yapmaları, yaşamlarını bir program çerçevesinde sürdürmeleri çok yakından izlemekte ve bu konuda olumsuz bir gelişme görüldüğü anda gerekli önlemler alınarak olumsuzluklar giderilmektedir. Kurallara uygun davranmayacak öğrenciler Zincir Kolejine ASLA kabul edilmezler.
Neden öğrenci denetimi ve velilerle sıkı işbirliği ?
Öğrencilerin konuları tam olarak özümsemeleri ve konuyla ilgili bir soruya doğru olarak cevap verebilmeleri; konuları eksiksiz öğrenmelerine bağlıdır. Bunun başarılı olabilmesi ancak konularında uzman ve deneyimli bir öğretmen kadrosu ile gerçekleşebilir. Bu nedenle Mat Pİ KOLEJİ`n de görev yapan öğretmen kadrosu; branşlarında uzman, deneyimli, derste anlattıkları konuları, kendi yazdıkları kitaplardan işleyen, konularına hakim, mükemmel kalitede öğretmenlerden kurulmuştur. Etkin öğrenme yöntemlerinin başında gelen interaktif eğitim öğretmen ve öğrencinin göz temasının azami ölçüde kullanıldığı bir yöntemdir.
Neden uzman ve deneyimli bir öğretmen kadrosu ?
Öğrenci ders işlendiği süre içerisinde dikkatini anlatılan konuya yoğunlaştırmak zorundadır. Öğretmenin öğrenciyi kontrol etme olanağı en üst düzeydedir ve öğrencinin dikkati dağıldığı anda öğretmenin bunu fark etmesi ve öğrenciye müdahale etmesi çok daha kolay ve etkilidir.
Neden bire bir destek dersleri ?
Gerek geçmiş eğitim yaşantılarından kaynaklanan eksikler, gerekse derste dikkatini yoğunlaştıramadığı için öğrencide meydana gelen bilgi eksikliğini gidermek için, konu eksikleri tamamlanana kadar ek ders verilmesi gerekmektedir. Bu eksiklikler teke tek destek dersleriyle giderilmektedir. Böylece öğrencinin ayrıca özel derse gereksinimi olmamaktadır.
Neden aktif öğrenci grupları ?
Öğrenci gruplarındaki homojenliğin eğitim süresince devam edebilmesi ve öğrencinin motivasyonunun devamlı olabilmesi için ikişer haftalık sınav ortamlarına göre öğrenci gruplarının belirlenmesi (yani gruplar 15 günde bir başarıya göre mutlaka değiştirilir.) öğrencinin daima sınava hazır olmasını sağlar. Alt gruplardaki ve üst gruplardaki öğrencilerin bulundukları grupta sonuna kadar kalacağını bilmesi motivasyonu ve çalışma gücünü olumsuz etkilemektedir. Fakat aktif gruplardaki öğrenciler gruplarda her an bir düşüş ve çıkış olabileceğini bildikleri için her an sınava hazır olmak için çalışmaktadırlar.
Neden bu kadar uygulama, ödev ve soru bankası ?
Öğrenmenin temeli aralıklı konu tekrarı ve çok sayıda test çözümüne dayanır. Öğrencinin konuyu tam anlamıyla özümsemesi, ‘konuyla ilgili sorulara cevap verebilmesine bağlıdır.” Bu nedenle ZİNCİR KOLEJİ`n de öğrencilere çok sayıda test çözdürülür, ödev verilir ve uygulama dersi yapılır. Cevaplar teker teker kontrol edilir ve ödevini yapmayan öğrencilere dershane kapanana dek öğretmen nezaretinde yapmadığı ödevleri kesinlikle yaptırılır. Velilerin, on beş günlük periyotlarla öğrencilerin derslerine giren bütün öğretmenler tarafından telefonla aranıp bilgi verilmesi, ‘öğrencinin evdeki durumu hakkında bilgi alması, öğrenciyi tanıma, denetleme ve derslerdeki verimi artırma açısından çok önemlidir. Ayrıca her akşam bir ZİNCİR KOLEJİ yönetim görevlisinin öğrencilerin evdeki çalışma düzenini saat 23:00`e kadar telefonla arayarak denetlemesi, öğrenciyi psikolojik olarak etkilemekte ve evdeki çalışma saatlerini düzenlemektedir. Bu nedenle ZİNCİR KOLEJİ`n de her öğretmen on beş günde bir kez veliyle bir görüşmekte ve her akşam öğrencinin evde çalışıp çalışmadığını telefonla kontrol etmektedir. Ayrıca her dönem en az bir kez veli toplantısı yapılarak, öğrenciler hakkında objektif bilgiler verilir. Derse gelmeyen ya da geç gelen öğrencilerin aileleri telefon aracılığı ile bu durumdan anında haberdar edilir. Öğretmenlerimizin ders esnasında öğrencilerinin ders performansı ile ilgili tuttuğu notlara performans dosyası adını vermekteyiz. Bu performans dosyaları üç haftada bir kez velilerin adreslerine gidecek şekilde postalanır. Sınav sonuçları; öğrenci velilerinin cep telefonlarına gönderildiği gibi, ilk sınavdan itibaren sınav sonuçları, ders analizleri ve grafikleri ayrıntılı bir şekilde internet sitemizde yayınlanır.
Hedefimiz “AKADEMİK BAŞARI”
Felsefemiz “MÜKEMMELİYET”
Dünyadan kopuk değil yaşamın içinden, yaşayarak öğrenme sistemi öğrencilerimize hazırlanmıştır.
“YILGINLIK YOKTUR”
Motivasyon ve konsantrasyon’ u sağlamak için eğitim kadromuz ve eğitim sistemimiz planlanmıştır. Verimli bir eğitim ve öğretim için saygı ve sevgi kurallarının işlediği “DİSİPLİN” ortamının sağlanması esastır. Kurumsallaşmış disiplin anlayışımız yılların tecrübesiyle şekillenmiş, ekonomik kaygılardan uzak başarı hedefini taşıyan niteliktedir.
“BAŞARISIZLIĞA YER YOKTUR”
Akademik başarının sağlanması için sosyal, kültürel ve sportif gelişimin hayati önem arz ettiğinin bilincindeyiz. Tüm bu aktiviteleri eğitim-öğretim ile iç içe planlamaktayız.
“SORUMLULUK BİZİMDİR”
Zincir Okulları tam sorumluluk anlayışıyla eğitim sürecinin tüm aşamalarında Anaokulu-İlköğretim ve Lise’ de üniversite eğitimine adım adım hazırlayacak bilinçte devamlılık anlayışıyla öğrencilerimizi sahiplenmekteyiz.
“DERSHANEYE YER YOK”
Zincir Eğitim sistemi dershaneyi okula taşıyarak Üniversiteye giden yolu adım adım yıllara yayarak planlar. Günlük yoğunlaştırılmış ders programı, Cumartesi günleri de eğitime devam ederek 8. ve 12. sınıflarda sınav odaklı program hazırlamaktadır.
“KALİTELİ EĞİTİM”
Zincir Okullarının her aşamasında dersler dolu dolu, anlayarak, ölçerek ve sınava yönelik verilmektedir.
“ÖZEL DERS YOK”
Zincir Okullarında öğrencinin ihtiyaç ve eksiklikleri belirlenerek bire bir etütler yapılmaktadır.
“UZMAN ÖĞRETMEN KADROSU”
Zincir Okulları kanıtlanmış başarılara imza atmış ve atmaya devam etmektedir. Zincir başarısı öğrencilerinin başarısıyla tescillenmiştir. Bizler takım ruhu halinde iyinin değil “en iyinin” peşindeyiz.
“SÜREKLİ DEĞERLENDİRME”
Bu anlayışla öğrencilerimizin ve kendimizin başarısını ölçmekteyiz. İki yönlü değerlendirmeyi sürekli yaparak eksikleri belirler ve daha iyisi için gerekeni planlarız.
“DENETİM”
Denetim mekanizması tecrübelerimizle en verimli şeklini almıştır. Bir grup öğrencinin değil çoğunluğun başarısı ön plandadır. Yıl boyu uygulanan Türkiye çapı deneme sınavları, Mat Pi Okulları sınavlar ve bireysel başarı grafikleri analizleri, ödev kontrolleri, akşam aramaları, Zincir denetim mekanizmasının bir kısmıdır. Kontrol edilmeyen ödev olmaksızın öğrenci, ders çalışma disiplinine sahip yetişmektedir.
“BİLİM VE TEKNOLOJİ”
Bilim ve teknoloji ile iç içe eğitim planlanmaktadır. Öğrencilerin bilimsel araştırma teknik ve yöntemlerini, ileri düzey teknolojiyi kullanmayız, yorumlamayı ve üretime geçirmesini hedefler.
“HER ÖĞRENCİ BAŞARIR”
Her öğrenci kavrama yeteneğine sahiptir. Ancak verimli ve öğrenciyi tanımaya yönelik eğitim sürecinin planlanması gerekir. Öğrencinin yetişim kanallarının farklılığı belirlenir ve uygun planlamalar yapılır. Rehberlik servisimiz daima dinamik ve etkin yapısıyla öğrencilerin farklılıklarını belirler ve uygun eğitim modellerini uygular.
“VELİLERLE ORTAK ÇALIŞIRIZ”
Standart toplantıların dışında Zincir Okullarına özgü, branş öğretmenlerin ve rehberlik servisinin yapacağı akşam aramalarıyla eğitim sürecinin tüm aşamalarını sizlerle paylaşıyor ve tartışıyor olacağız.