img

Matematik Analiz

Matematik mantığı ve matematik analiz ile eğitim ve öğretim sürecinin ilk basamağına adım atmak üzere olan çocuklarımıza önlerinde bulunan bu uzun yolda hayatın her alanında karşılarına çıkacak durumlar ve sorunların çözüm temelini oluşturacağı gerçeğinden hareketle çocuklarımızda matematiksel düşünce ve yorumlayabilme odaklı matematik altyapısını oluşturuyoruz.

Olayları, durumları, sorunları matematiksel olarak analiz etme bugünün dünyasında çok değerli bir yetenektir. Matematiksel mantık yürütme, matematik bilgisi ya da matematik sorusu çözme ile aynı şeyi değildir. Analitik düşünme sadece aritmetik işlemler yapma veya cebir problemleri çözmekten çok daha fazlasıdır. Matematik analiz bir olaya objektif bakarak, olguların temellerine inmek sayısal, yapısal veya mantıksal olup olmadığını tespit etmek ve ardından analiz etmektir.

Matematik analiz dersimizde, öğrencilerimize bir sorunda toplumda ve doğada bu temel yapıları görmelerini sağlamak ve matematiği angaryadan sanatçılığına dönüştürmek hedefimizdir

Matematik analiz derslerimizde olayları bileşenlerine bölmek, yardımcı olacak benzer olayları tanımlamak, uygun bilgi ve becerileri tanımlamak, uygun stratejiyi seçmek, alternatif yaklaşımları düşünmek, bir model ya da bağlantı oluşturmak ve varsayımlar ya da örnekler üretmek amacımızdır.

Matematik Mantığı ve Matematik Analiz, hayatın vazgeçilmez gerçekliğine dayalı olarak temel matematik, matematik analiz, yazılım matematiği, geometri, oyunlar teorisi ve stratejisi derslerimiz ile “Mantıksal Çözümleme” yöntemlerini öğretmeyi hedefliyoruz. Bu sayede analitik düşünce, mantık yürütme, sezgisel öğrenme ve strateji geliştirme yaklaşımlarını perçinleyerek, ileri ki kademeler için matematiğin temellerini sağlam olarak atıyoruz.

* Kurumumuz 1991 yılında kurulduğundan bu yana en bilinen özelliği matematik eğitimidir. Bilindiği gibi öğrencilerimizde matematik mantığı doğduğu anda başlar ve inanılmaz bir hızla gelişir. Sayı sistemini  bilmesine gerek yoktur. İnsanların yanlış bildiği bir şey de şudur: Matematik sayı değildir, sayılar sadece araçtır.* Amerika’da yapılan bir araştırmada matematik lisans öğrencileri ve psikoloji lisans öğrencilerine kısa metrajlı (başı sonu karıştırılmış, film rasgele parçalara ayrılarak tekrar birleştirilmiş) bir film seyrettirilmiş ve filmin konusunun anlatılması istenmiştir. Çıkan sonuç şudur: Matematik lisans öğrencileri %70, psikoloji lisans öğrencileri % 25 filmin konusunu bilmiştir. Yani matematik toplama çıkarma çarpma değildir. Beyinsel bir disiplindir. (son dönemde mental aritmetik adı altında, ülkemizde çok yanlış ve zararlı bir yönlendirme vardır. Mental aritmetik dersini veren ya da savunanlar Bizce AĞIR CEZA Mahkemelerinde yargılanmalıdır.) Mental
aritmetik otizmi tetikler. Yorum gücüne, hayal gücüne, mantık zincirine, kavrama yeteneğine zarar verir. Zekanın gelişimini engeller. En iyi mental aritmetikçiler otistiklerdir.

* Okulumuzda matematik mantığının geliştirilmesi için bu konunun uzmanı branş öğretmenleri tarafından daha önce denenmiş çok özel bir program uygulanacaktır. Öğrencilerimizde kavrama, yorum yapma, mantık yürütme, eleştirme, sorun çözme, pes etmeme, hayal gücünü geliştirme yeteneklerinin çok kısa bir sürede nasıl geliştiği anne ve babalar tarafından görülecektir. (Pi okulları, Pi dershaneleri, Pi yayınlarının kurucusu olan ve bu konuda eğitim almış olan 30 yıllık matematik öğretmeni Aziz Erdoğan tarafından bizzat bu proje yönetilecek ve uygulanacaktır.)